|

5 ijzersterke Young Adult audioboeken

Hallo daar, Young Adult boekenliefhebber! 

Young Adult is de afgelopen periode enorm populair geworden en is een van de snelst groeiende genres in de boekenwereld. Ben jij op zoek naar een spannende, mooie en avontuurlijke reis door de wereld van Young Adult? Dan zijn deze vijf boeken een absolute must-read voor jou! 

In Daar komt niks van terecht van Alice Bakker moeten twee tieners snel volwassen worden. Sahana van Ruby Coene is een fantasy verhaal vol magie en geheimen. Het hotel op de rots van Mel Hartman laat je de duistere en spannende kant van luxe ontdekken. In Momentum van Shelena Shorts maken we kennis met een mysterieus karakter, die onsterfelijk lijkt te zijn. En als je behoefte hebt aan een romantisch verhaal, dan zit je bij De onmogelijke weddenschap van Anna Katmore zeker goed. Maak kennis met onze nieuwe selectie Young adult verhalen!

Marijn is 15 jaar, als zijn vriendin Yara zwanger wordt. Het is een moment waarop alles verandert. Een knipperlichtrelatie moet opeens ernstig genomen worden. Marijn, Yara en hun ouders moeten besluiten waar het kindje zal wonen. En vooral, de toekomstige tienerouders moeten het hoofd bieden aan gemene en neerbuigende opmerkingen. Twee tieners die een kind krijgen? Daar “komt niks van terecht”. 

Vanaf 14 jaar 

De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. Net als iedereen in Europa, blijft ze de rest van de tijd onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet… Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen. 

Vanaf 15 jaar 

Hella gaat met haar broertje en ouders op vakantie, maar onderweg worden ze door een storm overvallen. Gelukkig komen ze het Rotshotel tegen, en ze besluiten om daar te overnachten. Er zijn nog meer gezinnen in het hotel gestrand. Alles lijkt normaal tot het gebouw van de grond loskomt en de lucht in schiet. En dan verdwijnen ook nog eens zomaar alle ouders….  
Wees maar niet bang. Of toch wel?

Deel 2 van het hotel op de rots-serie beschikbaar vanaf februari 2023 
Vanaf 9 jaar 

Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..? Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om ‘het nieuwe meisje’ op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, die op de universiteit van San Francisco werkt, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z’n kop zal zetten. 

Momentum (Engelse titel: The Pace) was een enorm succes in de VS. Het stond wekenlang in de Amazon Top 100. Saga heeft ook de andere delen van de serie gepubliceerd: 2. Gebroken, 3. Vervlogen en 4. Voorbestemd.
Vanaf 15 jaar 

Jace weet dat hij een mooie jongen is. Flirten heeft hem nooit veel moeite gekost. Zijn vrienden weten hem over te halen tot een gekke weddenschap: een meisje verleiden zonder een woord tegen haar te zeggen. Niemand van hen kent Brinna McNeal. Ze zien gewoon een meisje met roze haar en een Disney-obsessie, maar ze weten nog niet welke verrassingen Brinna in petto heeft. 

Vanaf 14 jaar 

Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten