| |

Best of YA: Deze boeken moet je nú toevoegen aan je TBR-lijst

Van avontuurlijke werelden tot ontroerende liefdesverhalen en verhalen over zelfontdekking, we hebben een TBR-lijst samengesteld die zowel doorgewinterde YA-lezers als nieuwkomers niet kunnen weerstaan! In deze blogpost duiken we dieper in de betoverende wereld van de meest geliefde YA-boeken van dit moment.

Wolventijd van Lysander Mazee | 📚 fantasy

Format: audioboek
aISBN: 9788728408698
Verteld door: Thijs Miedema

WINNAAR VAN DE JONGE JURY DEBUUTPRIJS 2023! IJshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt als hij na afloop van een wedstrijd in Trondheim samen met zijn Noorse rivaal Sindre door mysterieuze krijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gebracht.

Wolventijd is een kruising tussen ‘Vikings’ en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ met een trans hoofdpersonage. Een meeslepend avontuur vol legendarische wolvenkrijgers, actie en ontluikende liefde.

Soldaat van het noorden van Bram Baptist | 📚 historische fictie

Format: audioboek
aISBN: 9788726999594
Verteld door: Ruben Brinkman

Op school scheldt Klaas de geschiedenisleraar uit voor vuile NSB’er en hij moet zich melden bij de directeur. Hij wordt van school getrapt. Dan vindt hij onder zijn kussen een briefje van zijn vader met een belangrijke opdracht. In hun verzetsgroep zit een verrader. Klaas moet hem zo snel mogelijk opsporen en uitschakelen voordat er nog meer leden worden opgepakt.

De club der buitenbeentjes van Stefanie Sybens | 📚 coming of age

Format: audioboek
aISBN: 9788728340738
Verteld door: Linda Kasander

Maddie gelooft er niet in. Maar als ze op school weer een angstaanval krijgt, vindt haar moeder dat er geen andere optie meer is: ze moet naar Camp Mind. De eerste dagen lijkt het inderdaad goed te gaan. Is dit kamp echt een wondermiddel tegen angst? Het kamp heeft echter een geheim. Dat zou wel eens een échte reden voor angst kunnen zijn. Met de steun van nieuwe vrienden Alex en Lily gaat Maddie de strijd aan… tegen haar geest én de werkelijkheid. Spannender dan dit kan een verhaal over psychische gezondheid niet worden!

Het project van Arne van der Linden | 📚 dystopian

Format: audioboek
aISBN: 9788726999617
Verteld door: Sam D’Hondt

Een vreemde samenloop van omstandigheden stelt de zeventienjarige Alan Gray voor een opmerkelijke keuze: een kamer in een delinquentengesticht of een plek in het Project: een geheime opleiding waarin veelbelovende probleemjongeren worden klaargestoomd voor een carrière als geheim agent.

Back to school van Jen Minkman | 📚 romance

Format: audioboek
aISBN: 9788726915006
Verteld door: Isabel Commandeur

Vera heeft het als kersverse lerares Engels op de middelbare school al zwaar genoeg zonder vervelende leerlingen. Helaas blijft niets haar bespaard: als Morten aan het begin van het schooljaar haar klaslokaal binnenstapt, weet Vera meteen dat hij voor problemen gaat zorgen. Hij is nieuw op school, hij is sexy, en hij flirt met haar. En dan is er ook nog die XTC-zaak waar leerlingen van de school bij betrokken zijn.

Amarant van Emmelie Arents | 📚 fantasy/dystopian

Format: audioboek
aISBN: 9788728340707
Verteld door: Annemiek Duenk

In de dystopische wereld van Amarant bestaat een groot verschil tussen de Imperials en de gewone mensen. Gewone mensen leven in armoede en kunnen op elk moment geselecteerd worden voor orgaandonatie. Imperials leiden een luxe leven en wanneer ze oud of ziek worden, kunnen zij een Creatie kopen, een menselijk lichaam dat enkel bestaat om af te staan. ‘Amarant’ vertelt het verhaal van Arelle, een mens en Cedant, een Creatie. Beide zetten zich af tegen het huidige systeem en gaan op zoek naar een betere toekomst. Maar deze zoektocht gaat niet vanzelf. Want wie kan je nog vertrouwen in een wereld met zulke duistere geheimen?

Het museum van gevonden voorwerpen van Emma Zegers | 📚 coming of age

Format: audioboek
aISBN: 9788726945324
Verteld door: Klavertje Patijn

Diede heeft het syndroom van Asperger, een rijbewijs dat ze niet gebruikt en kleptomane neigingen. Thuis gaat de meeste aandacht naar haar eveneens autistische broertje, waardoor het meestal niet zo gezellig is. Stiekem kan ze dan ook niet wachten tot de zomervakantie weer voorbij is.

Robin heeft bij zijn verhuizing niet meer meegenomen dan de kleding die hij aanhad en een tas vol studieboeken. De relatie met zijn familie is door de reden van de verhuizing flink onder druk komen te staan. Het liefste zou hij gewoon alles vergeten. Zullen ze bij elkaar iets vinden wat ze zelf niet hebben?

Elfenstof van Carrie Jones | 📚 fantasy

Format: audioboek
aISBN: 9788728249970
Verteld door: Denise Lukkenaer

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.

Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara.

Het lied van mijn hart van Lizzie van den Ham & Lily Frank |
📚 feelgood

Format: audioboek
aISBN: 9788726914764
Verteld door: Sofie Kramer

Als muziekdocent Anne net voor de zomervakantie te horen krijgt dat haar contract op het Haags Lyceum niet wordt verlengd, kan ze haar oren niet geloven. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe baan op het Thorbecke College. Wanneer ze in december mee wordt gevraagd op een schoolreis naar Brussel waar ook het Haags Lyceum aan meedoet, staat ze ineens oog in oog met haar opvolger Sjoerd Scheltema. Dan wordt pijnlijk duidelijk waarom haar contract niet werd verlengd: Sjoerd is het neefje van haar oude directeur.

Het licht van Lorelei van Jen Minkman | 📚 fantasy

Format: audioboek
aISBN: 9788728249918
Verteld door: Cathalijne de Sonnaville

Enna wil meer dan een leven als arm vissersmeisje. Aska wil weg uit het klooster waar ze haar hele leven moet dienen. Melinda gelooft niet meer in de regels van haar volk. Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar De Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang. Maar zijn de Sirenes de Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft? Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zich te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot…


Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten