|

K van Klara helpt jonge tieners – en hun ouders – om te gaan met het puberleven 

Ontdek de populaire serie van Line Kyed Knudsen! 

De ‘K van Klara’ boeken gaan over het dagelijks leven van pre-tieners – vriendschappen, school, eerste liefdes en nog veel meer. Elk boek behandelt een specifiek thema en de uitdagingen waarmee Klara en haar vrienden worden geconfronteerd, maar ieder verhaal bevat een ander scenario en de boeken kunnen onafhankelijk van elkaar worden gelezen.

Meisjes willen K van Klara lezen, en dat zouden hun ouders ook moeten doen  

De serie ‘K van Klara’ behandelt veel dagelijkse problemen van jonge tieners en kan helpen om sommige gedachten en gevoelens onder woorden te brengen die zo overweldigend en moeilijk kunnen lijken voor kinderen van 8-11 jaar. Kwesties worden in de verhalend erkend en behandeld en er wordt niet neergekeken of met een vinger gewezen. 

Schrijfster Line Kyed Knudsen, de auteur van de populaire serie, is geïnspireerd door zowel haar eigen jeugd als de ervaringen van haar dochter toen zij tiener was. Het is belangrijk dat de lezers van de serie zichzelf terugzien in de boeken. Line ontvangt zelfs de Carlsenprijs 2021, die haar bijzondere bijdrage aan de kinder- en jeugdliteratuur eert. Bekijk hieronder de eerste paar boeken in de ‘K van Klara’-serie.  

Klara en Rose zijn hartsvriendinnen. Ze hebben een vriendschapsketting en ze gaan allebei als prinses verkleed naar het feest op de BSO. Maar wanneer Julie bij hen in de klas komt, wordt alles anders voor Klara. 

Klara is dol op Benjamin uit haar klas. Ze heeft zelfs een verjaardagscadeautje voor hem gekocht. Dan krijgt ze een berichtje van hem met de vraag of ze verkering met hem wil. Klara is door het dolle heen – totdat haar beide vriendinnen een berichtje van hem krijgen met dezelfde tekst. Wil Benjamin hen gewoon plagen? Of wil hij met drie meisjes tegelijk verkering?

Klara en haar vriendinnen spelen samen met de jongens een kusspel op de BSO. Klara wil Lukas wel kussen. Natuurlijk niet met de tong zoals Julie. Maar plotseling wil Grote-Anders ook meedoen en dan vindt Klara het niet meer leuk … Dit is het derde boek is de serie over Klara en haar vriendinnen.

Rose en Julie gaan bij Malou logeren. Klara kan niet, omdat ze ziek is. Ze kan ook niet buiten sleeën in de sneeuw. En wanneer ze eindelijk beter is, is de sneeuw gesmolten. Maar mag ze dan nu bij Malou logeren?

Malou mag niet in de hut van de jongens komen. Ze zeggen dat ze stinkt. Klara vindt de jongens gemeen. Ze vindt het zielig voor Malou. Maar wanneer Malou Lukas slaat, wordt iedereen heel boos op Malou. Nu weet Klara plotseling niet meer wat ze er eigenlijk van vindt. Is het nog steeds zielig voor Malou? 

De jongens spelen oorlogje en Klara wil meedoen. Maar ze heeft Julie beloofd om kappertje te spelen. Dat is saai. Klara kan niet stilzitten. Uiteindelijk ontsnapt ze, zodat ze een wapen kan maken. En dan wordt Julie boos op haar …

Klara is bijna jarig. Ze wil graag een konijn. Net zo een als Rose heeft. Maar de vader van Klara is zijn baan kwijt geraakt. En haar ouders maken de hele tijd ruzie over geld. Klara vindt dat ze iets anders dan een huisdier op haar verlanglijstje moet zetten, een verstandiger cadeau … Maar op een dag gebeurt er iets. Iets ergs!

Klara gaat over naar een nieuwe BSO . Ze heeft er zin in, maar het is ook lastig om plotseling een van de jongste kinderen te zijn. Vooral wanneer er zo veel grote jongens zijn. Maar Frej uit groep 8 is stoer. Hij heeft een skateboard. Klara zou dat ook wel willen proberen, maar wanneer ze er een vindt, gaat alles mis … 

Klara gaat met haar klas op kamp. Ze heeft er heel erg veel zin in. Maar in de bus moet Rose huilen. Misschien heeft ze heimwee? Klara wil haar graag troosten, maar daar komt ze niet aan toe, want er gebeuren veel te veel leuke dingen. En dan, tijdens de speurtocht, verdwijnt Rose plotseling …

Klara gaat toneelspelen op de BSO. Ze heeft nog nooit op een podium gestaan, maar ze heeft er wel zin in. Julie ook. Misschien zelfs iets meer dan Klara, want ze weet zeker dat ze de hoofdrol gaat krijgen. Maar misschien wil Klara eigenlijk ook wel de hoofdrol spelen … 

Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com    

Vergelijkbare berichten