|

Een aangrijpende page-turner over liefde, hoop en de natuur: Waar het woud de sterren raakt

Waar het woud de sterren raakt van Glendy Vanderah neemt lezers mee op een onvergetelijke reis vol mysterie, hoop en de transformerende kracht van menselijke verbinding. Het verhaal draait om Jo, een jonge ornithologe die een tragisch verlies heeft geleden en troost en genezing zoekt in het stille isolement van het platteland van Illinois. Het lot heeft echter andere plannen voor haar wanneer ze een jong meisje genaamd Ursa ontmoet. Nu beschikbaar als audioboek, e-book, en binnenkort ook in print!

Perfect voor fans van Delia Owens en Kristin Hannah. Het hartverwarmende debuut van Glendy Vanderah draait om een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vreemden en een mysterieus jong meisje dat in hun leven opduikt. Hun zoektocht naar antwoorden voert hen diep het bos in en leidt tot verrassende ontdekkingen over zichzelf en elkaar. Het proza van Vanderah is aangrijpend en biedt introspectieve inzichten in de emoties en ervaringen van de personages. De roman bevat elementen van magie en het wonderbaarlijke, en moedigt lezers aan om het buitengewone in het gewone te verkennen.

Over Glendy Vanderah

Glendy Vanderah is een Amerikaanse auteur wiens debuutboek Waar het woud de sterren raakt een finalist was in de Goodreads Choice Award van 2019 en een bestseller in de Amazon Charts, Wall Street Journal en Washington Post. Vanderah groeide op in Chicago, maar voelt zich het meest thuis in de natuur. Ze studeerde biologie, met als specialisatie vogels, en haar liefde voor de natuur en vogels schemert door in haar schrijven.

“‘Waar het woud de sterren raakt’ grijpt je vanaf de eerste pagina en verrast je de hele tijd. Het is een ongelooflijk origineel, fantasierijk en subtiel verhaal. Glendy Vanderah heeft een universum gecreëerd dat heel echt en toch volstrekt uniek aanvoelt.”
Taylor Jenkins Reid, auteur van De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo en Daisy Jones & The Six
Vanderah’s prachtig menselijke verhaal herinnert ons eraan dat we soms omhoog moeten kijken naar de sterren boven de boomtoppen om het licht in ons leven toe te laten”
– New York Journal of Books
Voor lezers van ‘Daar waar de rivierkreeften’ zingen is dit de mooiste debuutroman van het jaar over de kleine wonderen van het leven, liefde en hoop.”
– bookblogger.dk

Waar het woud de sterren raakt

Format: audioboek, e-book (& binnenkort print)
ISBN: 9788727112480
aISBN: 9788728465820
eISBN: 9788728566275
Verteld door: Lotte Horlings
Release date: Nu beschikbaar

Joanna Teale, herstellende van de dood van haar moeder en haar eigen strijd tegen borstkanker, keert terug naar het platteland van Illinois om haar onderzoek naar broedende vogels voort te zetten. Ze stort zich op haar werk, vastbesloten om te bewijzen dat de ontberingen haar er niet onder hebben gekregen, wanneer een blootsvoets kind op mysterieuze wijze en onder de blauwe plekken in haar hut verschijnt.

Het meisje noemt zichzelf Ursa en vertelt een verbazingwekkend verhaal over zichzelf. Jo maakt zich zorgen over de thuissituatie van Ursa en besluit het meisje bij haar te laten blijven totdat ze meer weet over haar situatie.

Samen met haar teruggetrokken en norsige buurman Gabe probeert Joanna het mysterie op te lossen dat Ursa met zich meedraagt, maar hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe meer vragen ze hebben. Want hoe kan zo’n jong meisje Shakespeare niet alleen lezen maar ook zo goed begrijpen? En waarom lijken er altijd zulke goede dingen te gebeuren in haar aanwezigheid? Er ontstaat een wonderbaarlijke band tussen de drie, maar wanneer Ursa’s gevaarlijke verleden hen inhaalt, staan ze voor een moeilijke beslissing…


Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten