| | |

Denemarken’s meest sensationele strafproces – De verpleegster van Kristian Corfixen – Nu op Netflix!

‘De verpleegster’ is een meeslepende en diep verontrustende zaak die fans van true crime en fans van Netflix’s “The Good Nurse”, met Eddie Redmayne in de hoofdrol, in vervoering zal brengen.

Dit boek is nu ook uit als serie op Netflix met de title The Nurse. In The Nurse spelen Josephine Park (Baby Fever, Doggystyle) als de Deense verpleegster Christina Aistrup Hansen en Fanny Louise Bernth (ride Upon a Storm) als de collega Pernille Kurzmann Larsen.

The Nurse. (L to R) Josephine Park als Christina Aistrup en Fanny Louise Bernth als Pernille Kurzmann in The Nurse. Met dank aan Netflix © 2022

In deze bekroonde bestseller reconstrueert de Deense journalist Kristian Corfixen de noodlottige nachtdienst in 2015, toen drie patiënten onder mysterieuze omstandigheden stierven. Deze gebeurtenis zette één van de meest sensationele strafprocessen van Denemarken in gang.

Met grondig onderzoek en uitgebreid bronnenmateriaal – waaronder medische dossiers, autopsierapporten, tekst- en e-mailcorrespondentie en politierapporten – vertelt Corfixen het ware verhaal van de gebeurtenissen. Het boek bevat getuigenissen van hoofdrolspelers in de zaak, waaronder de veroordeelde verpleegster Hansen en de kroongetuige, die beiden voor het eerst publiekelijk over de zaak spreken.

De verpleegster – De zaak die heel Scandinavië schokte van Kristian Corfixen

Format: eBook & audiobook
Audio ISBN: 9788726813135
Ebook ISBN: 9788726813463
Spreker: Lottie Hellingman
Release date: Nu beschikbaar

In de vroege uren van maart 2015 krijgt de politie een telefoontje van een verpleegster van een provinciaal Deens ziekenhuis. Zij verdenkt haar collega ervan patiënten opzettelijk te doden en vreest dat dit zojuist weer is gebeurd.

Al snel onthullen verschillende getuigen dat ook zij dezelfde verpleegster verdenken van het vergiftigen van patiënten; sommigen koesteren hun vermoeden al jaren… dus waarom heeft niemand er eerder iets aan gedaan? Waar is het bewijs nu de lichamen van die patiënten allang gecremeerd zijn?

De verpleegster Christina Aistrup Hansen houdt tot op de dag van vandaag vol dat ze onschuldig is. Is dit een voorbeeld van uit de hand gelopen dorpsroddel of een sinister geval van seriële sociopathische schade?

Voor meer informatie over deze titel of onze volledige Nederlandse catalogus kun je contact opnemen met Fenna via fenna.farenhorst@sagaegmont.com

Vergelijkbare berichten