| |

Ontmoet de jonge privédetective Kinsey Millhone in de Alfabetreeks van Sue Grafton

In de Alfabetreeks volgt Sue Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Met een passie voor oude moordzaken is ze haar eigen detectivebureau gestart – haar ziel en zaligheid.

Vlak voor het overlijden van Grafton in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor…’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. Laat je meeslepen door New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton en haar bloedstollende moordalfabet.

Over Sue Grafton

Sue Grafton (1940-2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

“Het is zeker een goede detective. Ook fijn dat de detective in kwestie eens een keer een stoere vrouw is en dat het ook door een vrouw is geschreven. De spanning zit er tot het einde goed in. Bij de laatste hoofdstukken zat ik op het puntje van mijn stoel.”
**** review op Hebban over A van Alibi
“Een boek die je begint te lezen en nooit kunt stoppen. Je wil steeds verder doen. Hoe dieper in het verhaal, hoe meer de zin om de oplossing te kennen. Sue Grafton is iemand die spanning perfect kan opbouwen.”
***** review op BOL.com over A van Albi

A van Alibi

Format: audioboek
aISBN: 9788726894776
Verteld door: Inge Ipenburg
Release date: Nu beschikbaar

Nikki Fife heeft acht jaar lang in de gevangenis heeft gezeten voor de moord op haar man. Maar Nikki is onschuldig en vastberaden om de echte dader te pakken te krijgen. Kinsey strijdt met hart en ziel voor gerechtigheid maar de zaak wordt met de minuut grimmiger – helemaal wanneer ze opzienbarende gelijkenissen vindt met een andere oude moordzaak… Lukt het Kinsey om de moordenaar van de man met vele vijanden te achterhalen?

B van Bedrog

Format: audioboek
aISBN: 9788726894769
Verteld door: Inge Ipenburg
Release date: Nu beschikbaar

Beverly Danziger is op zoek naar haar vermiste zus, Elaine. Er is haast bij geboden, want Beverly heeft haar nodig om recht te krijgen op een erfenis. Iets klopt er niet, denkt Kinsey. En al gauw lijkt haar wantrouwen te worden bevestigd door een reeks verdachte aanwijzingen…

C van Crimineel

Format: audioboek
aISBN: 9788726894752
Verteld door: Inge Ipenburg
Release date: Nu beschikbaar

Kinsey Millhone wordt aangesproken door de gebroken Bobby in de sportschool. Hij vertelt dat hij op een nacht werd aangereden en in een ravijn belandde. Wonder boven wonder overleefde hij het ongeluk, maar na de traumatische gebeurtenis is zijn geheugen bijna helemaal verdwenen. Toch is hij ervan overtuigd dat het niet zomaar een ongeluk was, maar een gerichte moordpoging. Doodsbenauwd voor een nieuwe aanslag schakelt hij de hulp in van Kinsey. Maar hoe kan zij hem helpen als Bobby zich niets meer kan herinneren? Dan slaat het noodlot toe. Vlak nadat Kinsey met de opdracht is begonnen, wordt Bobby dood gevonden…

D van Doodslag

Format: audioboek
aISBN: 9788726894745
Verteld door: Inge Ipenburg
Release date: Nu beschikbaar

Wanneer ene Alvin Limardo Kinsey betaalt om de jonge Tony 25.000 euro cash te overhandigen, voelt ze dat er iets niet in de haak is. Wat blijkt? Alvins echte naam is John Daggett en hij wordt een paar dagen later dood gevonden op het strand. Hij was een beruchte dronkaard met meer vijanden dan vrienden. Maar wie van die vijanden is ook een moordenaar?

E van Explosief

Format: audioboek
aISBN: 9788726879261
Verteld door: Inge Ipenburg
Release date: Nu beschikbaar

Voor de meeste mensen is Kerstmis de mooiste tijd van het jaar, maar privédetective Kinsey Millhone hoeft dit keer geen rustige kerst te verwachten. Alhoewel het begint met een genereus gebaar, namelijk een anonieme schenking van 5.000 dollar op haar bankrekening, krijgt ze meteen een beklemmend gevoel. Wanneer ze de bank om uitleg vraagt, krijgt ze te horen dat ze verdacht wordt van corruptie. Wie heeft het op Kinsey gemunt en hoe kan ze haar reputatie en haar gloednieuwe bedrijf van de ondergang redden?

Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten