|

Tessa Vrijmoed vertelt over haar debuutroman ‘Het lied van Marina’ en de inspiratie uit het Italiaanse leven

Tessa D. M. Vrijmoed (1982) nam in 2008 de beslissing om de charmes en uitdagingen van Italië te omarmen en vertrok naar Rome. ‘Het lied van Marina’ is haar debuutroman. Tijd om Tessa Vrijmoed te vragen waar de passie voor schrijven en het Italiaanse leven vandaan komen!

Over ‘Het lied van Marina’

Het boek ‘Het lied van Marina’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en jouw debuut als schrijver. Wat raakte je aan dit verhaal?

Ik volgde een keer een rondleiding in de residentie van de paus in het Italiaanse dorp Castel Gandolfo. Ik hoorde toen dat er in de Tweede Wereldoorlog in het bed van de paus zo’n 40 kinderen waren geboren. Zelf was ik net een jaar moeder en nog vol van de impact van de bevalling en het moederschap. Dat sommige vrouwen deze heftige en tegelijkertijd geweldige ervaring in een levensgevaarlijke situatie en op zo’n bijzondere plek hebben moeten meemaken, trof mij. Ik wilde proberen me in die dames in te leven om zo dit spectaculaire geboorteverhaal een publiek te kunnen geven.

Je woont in Italië en ‘Het lied van Marina’ speelt zich af in Italië. Kun je aangeven waarom dit land een grote rol speelt in zowel jouw leven in jouw boeken?

Dat is eenvoudig: je omgeving inspireert. Het is haast onmogelijk om níet te schrijven over de hobbelige keitjes waarover je loopt als je naar de supermarkt gaat. Of over de strakblauwe lucht en de kronkelige rivier de Tiber. Over de gaten in de weg en de rijkelijke maaltijden. Over idyllische heuveldorpjes en kratermeren die je bezoekt op je dagje uit. In Italië zit je zelden met writer’s block!

Over het schrijfproces

Wat betekent schrijven voor je? Wat fascineert jou daarin?

Ik vind het heerlijk om ervaringen en emoties in woorden te vatten. Als ik iets leuks of moois heb meegemaakt, wil ik dat niet vergeten. En als het dan lukt deze gebeurtenissen samen te vatten, het gevoel van toen weer op te roepen, dan geeft mij dat voldoening. Helemaal als je daarbij andere mensen ook weet te raken. Het spelen met woorden is fascinerend. Woorden kunnen mensen laten lachen en laten huilen, kwetsen en doen reflecteren. Als je begint aan een nieuw stuk weet je nooit wat er uiteindelijk uit je pen (of Word-bestand) rolt. Dat is gewoon pure magie!

Welke rol speelt schrijven in jouw dagelijks leven? En wat zijn je plannen voor de toekomst?

Schrijven is voor mij vooral een hobby. Ik haal er plezier uit situaties te beschrijven en te delen met mensen. Dat ’Het lied van Marina’ uiteindelijk door een gerenommeerde uitgever is uitgegeven, zie ik als een geschenk. Ik zou graag nog een roman schrijven, dus als ik een beurs of iets dergelijks zou kunnen binnenslepen, dan zou ik daar geen nee tegen zeggen. En van schrijven mijn werk maken.

Het lied van Marina van Tessa Vrijmoed

Format: audiobook
Audio ISBN: 9788727139302
Verteld door: Karin Douma
Release date: 30 januari 2024

Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten