| |

Ga op reis door de tijd met Cornwell’s meeslepende verhalen!

Saga is verheugd om aan te kondigen dat er nieuwe Nederlandse e-books en audioboeken beschikbaar komen van de populaire historische fictie-auteur Bernard Cornwell. Saga zal meer dan 10 van Cornwell’s meest bekende werken uitbrengen. Cornwell is een meester in het creëren van levendige personages, spannende plotwendingen en historische nauwkeurigheid, waardoor zijn werken zeer geliefd zijn bij lezers over de hele wereld.

De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. De nieuwe collectie omvat enkele van Cornwell’s meest geliefde werken, waaronder The Last Kingdom, Sharpe’s Tiger, Stonehenge, Agincourt en The Warlord Chronicles. Of je nu een liefhebber bent van middeleeuwse geschiedenis, de Napoleon-tijdperk of een ander fascinerend tijdperk, Cornwell’s boeken zullen je zeker betoveren en meeslepen.

Over Bernard Cornwell

Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Het laatste koninkrijk en de Sharpe serie zijn allebei bewerkt werden voor de televisie en Sony Pictures Television heeft het eerste seizoen van De Winterkoning opgenomen. Met name Het laatste koninkrijk op Netflix is populair met miljoenen kijkers wereldwijd.

“Het vele oorlogsgeklater dat zowel historisch correct als heroïsch wordt beschreven, maakt dat de liefhebbers daarvan aan het juiste adres zijn.”
*** review op Hebban over Het laatste koninkrijk
“Afhankelijk van de rest van de trilogie zou dit de origineelste en de beste hervertelling van de Arthurlegende aller tijden kunnen zijn, van alle media”.
***** review op Goodreads over De winterkoning

Het laatste koninkrijk

Format: audioboek & e-book
aISBN: 9788728418673
eISBN: 9788728418468
Verteld door: Louis van Beek
Release date: 8 mei 2023

Engeland, de 9de eeuw. Uthred is als kind ontvoerd door Vikingen en meegevoerd naar Denemarken. Nu is hij bijna volwassen, ziet zichzelf als een Deen en mag mee op strooptocht naar Engeland. Maar alles loopt anders dan verwacht. De Vikingen lijden een nederlaag en stoten Uthred uit. Aan welke kant staat hij? En kan hij de eigendommen van zijn adellijke Engelse familie weer in bezit nemen?

Deel 1 van Sharpe: Sharpe’s tijger

Format: audioboek & e-book
aISBN: 9788728418604
eISBN: 9788728418505
Verteld door: Frank Rigter
Release date: 24 april 2023

Het is 1799. Als rekruut van het Britse leger belandt Sharpe in India, waar hij het moet opnemen tegen een lokale potentaat, de Tippoo van Mysore, een man die zich steeds laat omringen door tijgers. Maar het gevaar schuilt niet alleen in vijandige rangen. Sharpe’s gevaarlijkste tegenstander is sergeant Hakeswill, zijn meerdere. Met onorthodoxe methodes, een scherpe tong en een oog voor dames-in-groot-gevaar werpt Sharpe zich in een ongelijke strijd, waarin hij een balans moet vinden tussen zijn eigen belangen en die van het Britse leger.

Deel 1 van de kronieken van de krijgsheren: De winterkoning

Format: audioboek & e-book
aISBN: 9788728418680
eISBN: 9788728418543
Verteld door: Chris Klijne
Release date: 8 mei 2023

In het koninkrijk Dumnonia dreigt grote chaos wanneer kroonprins Mordred in een veldslag met de Saxen om het leven komt. Alle ogen zijn nu gericht op Norwenna, de zwangere vrouw van de overleden prins. Wanneer zij bevalt van een zoon, vernoemd naar zijn vader, wordt een select groepje voogden aangewezen. Maar zijn deze wel te vertrouwen? Het verhaal volgt Derfel, een voormalige krijger die nu door het leven gaat als monnik. In een reeks flashbacks vertelt Derfel over hoe hij als kind geadopteerd werd door Merlijn en vervolgens in dienst stond van de bekende koning Arthur die ten strijde trok om zijn neefje Mordred te beschermen.

De vloek der elementen

Format: audioboek & e-book
aISBN: 9788728418659
eISBN: 9788728418567
Verteld door: Freek den Hartogh
Release date: 24 april 2023

Oorlogsveteraan Nick Sandman heeft financiële zorgen. Om zijn eigen boot te kunnen opknappen, moet hij gaan werken voor de onuitstaanbare TV-tycoon Tony Bannister. Die wil een zeilrace winnen en heeft zijn zinnen gezet op Nicks ervaring. Bannisters tegenstanders zijn nu opeens Nicks vijanden… maar wie staat er eigenlijk aan de goede kant?

Stonehenge

Format: audioboek & e-book
aISBN: 9788728418611
eISBN: 9788728418512
Verteld door: Ruben Brinkman
Release date: nu beschikbaar

De 23-jarige Claire is de dochter van de president-directeur van een bank aan de Zuidas. Zij schrikt zich een ongeluk als ze ontdekt dat haar vriend, die ook bij de bank werkt, zich bezighoudt met witwassen en crimineel geld. Uit gewetensangst besluit Claire weg te gaan. Zodra haar vader hier lucht van krijgt trekt hij aan de bel en meldt de verdwijning aan de politie. Hoofdcommissaris Anne Kramer verdiept zich in de vermissing. Tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Claire wordt al snel duidelijk dat er nog veel meer aan de hand is…

Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten