| |

5 inspirerende boeken voor liefhebbers van klassiekers

Historische drama’s, avonturenromans en Griekse mythologie

Ben jij een fan van verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonen of avonturenromans over vervlogen tijden en Griekse mythologie? Dan hebben wij vijf klassieke ebooks en audiobooks voor jou. 

De klassiekers bestaan uit Nederlandse en internationale schrijvers, bekend van films of bestsellers van vroeger waarvan je (hoogstwaarschijnlijk) zult genieten. Perfect voor de leeslijst van middelbare scholieren of simpelweg omdat je altijd al dat ene boek wilde lezen of luisteren. Er is een Saga titel voor iedere liefhebber van klassiekers! 

Emma Woodhouse is misschien wel Jane Austens meest verleidelijke en gecompliceerde personage. Hoewel ze besloten heeft nooit te trouwen, is de jongvolwassen Emma Woodhouse een zelfbenoemde cupido die het op zich heeft genomen haar vriendinnen te helpen geschikte partners te vinden. Als duidelijk wordt dat ze over minder koppelkunsten beschikt dan gedacht, belandt Emma in het hart van verschillende romantische avonturen.

De reis om de wereld in 80 dagen is een van de bekendste romans van de franse schrijver Jules Verne. De avonturenroman over de rijke Phileas Fogg die wedt dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen werd gepubliceerd in 1873. Het verhaal en afgeleiden ervan werden talloze keren verfilmd. 

Louis Couperus zet de mythologische figuren Eros en Psyche naar zijn hand, in deze sprookjesachtige hervertelling. Psyche, uit het Rijk van het Verleden, gaat in het Rijk van het Heden op zoek naar de liefde. Eros wordt verliefd op haar, maar Psyche valt voor de gevaarlijke charme van saters.  “Psyche” was bij verschijnen in 1898 een groot succes en kreeg ook een Engelse vertaling, die in 2013 nog werd herdrukt bij het prestigieuze Pushkin Press. 

De maatschappelijke ongelijkheid tussen man en vrouw is zelden zo venijnig beschreven als in “Eva”, Carry van Bruggens bekendste roman. David en Eva, een tweeling, zijn allebei onderwijzer, maar terwijl Davids carrière hem snel een prettige baan en waardering brengt, moet Eva genoegen nemen met een lager loon en harder werken. 

De naar vrijheid strevende en fantasierijke zwerver Tamalone is ondanks zijn schijnbaar ongelukkige situatie tevreden met zijn leven. Zoals de titel doet vermoeden, wordt Talamone verliefd, op Mevena. Hij wordt zo verliefd dat hij alles voor haar doet, zelfs haar aan haar grote liefde helpen. Het vervolg ‘Een zwerver verdwaald’ is ook door Saga gepubliceerd als eBook en audiobook. 

Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  

Vergelijkbare berichten