|

Digitale uitgeverij Saga Egmont lanceert printprogramma

Saga Egmont brengt naast e-books en audioboeken nu ook printboeken uit. De internationale digitale uitgeverij publiceert sinds 2013 in meer dan 15 talen. Het Nederlandse team van Saga Egmont lanceert nu een printprogramma, te beginnen met vier nieuwe vertalingen van internationale bestsellers, die via Print On Demand (POD) in zowel Nederland als België beschikbaar zullen zijn.

‘Het is voor ons een logische volgende stap,’ vertelt Lasse Korsemann Horne, directeur van Saga Egmont. ‘We hebben een prachtig Saga Originals programma, waarmee we onder andere Scandinavische en Amerikaanse auteurs, zoals Glendy Vanderah, Carolina Angelis en Isabella Maldonado voor het eerst hebben geïntroduceerd in Nederland en België. Daarnaast weten we uit ervaring dat deze verhalen het goed doen als e-book en audioboek. Nu bieden we de lezer de kans om te kiezen uit alle formats.’

Saga Egmont is onderdeel van Egmont – een Europees mediabedrijf en een stichting. De Egmont stichting heeft een tweeledig doel: media ontwikkelen en kinderen jongeren in gevaar helpen. ‘Wij zijn gestart tijdens de oprichting van streamingplatforms en met deze trend zijn we de afgelopen jaren meegegroeid. Sinds vier jaar is er ook een Nederlandse afdeling. Overigens kun je ons kantoor vinden in hartje Kopenhagen.’, vertelt Davide Banis hoofdredacteur Nederlandse team. ’Binnen Egmont staat duurzaamheid hoog op de agenda. Sinds 2023 heeft Egmont een eigen zonnepark. Het zit in ons DNA om te zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen.’ We zijn ervan overtuigd dat we met POD en met de eerste Saga Originals boeken van vier vrouwelijke auteurs een mooie start kunnen maken,’ aldus Davide.


Bekijk onze eerste vier printboeken

Waar het woud de sterren raakt
Glendy Vanderah

literatuur

Perfect voor fans van Delia Owens, Taylor Jenkins Reid en Kristin Hannah. Het hartverwarmende debuut van Glendy Vanderah draait om een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vreemden en een mysterieus jong meisje dat in hun leven opduikt. Hun zoektocht naar antwoorden voert hen diep het bos in en leidt tot verrassende ontdekkingen over zichzelf en elkaar.

Joanna Teale, herstellende van de dood van haar moeder en haar eigen strijd tegen borstkanker, keert terug naar het platteland van Illinois om haar onderzoek naar broedende vogels voort te zetten. Ze stort zich op haar werk, vastbesloten om te bewijzen dat de ontberingen haar er niet onder hebben gekregen, wanneer een blootsvoets kind op mysterieuze wijze en onder de blauwe plekken in haar hut verschijnt.

Het meisje noemt zichzelf Ursa en vertelt een verbazingwekkend verhaal over zichzelf. Jo maakt zich zorgen over de thuissituatie van Ursa en besluit het meisje bij haar te laten blijven totdat ze meer weet over haar situatie.

Samen met haar teruggetrokken en norsige buurman Gabe probeert Joanna het mysterie op te lossen dat Ursa met zich meedraagt, maar hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe meer vragen ze hebben. Want hoe kan zo’n jong meisje Shakespeare niet alleen lezen maar ook zo goed begrijpen? En waarom lijken er altijd zulke goede dingen te gebeuren in haar aanwezigheid? Er ontstaat een wonderbaarlijke band tussen de drie, maar wanneer Ursa’s gevaarlijke verleden hen inhaalt, staan ze voor een moeilijke beslissing…

Format: print, e-book & audioboek
Verteld door: Lotte Horlings

ISBN: 9788727112480
eISBN: 9788728566275
aISBN: 9788728465820

Een ticket naar Schotland
Alexandra Zöbeli

feelgood

Baan kwijt, vriend kwijt, woning kwijt. Er rest Jo Müller niets anders dan op bijna veertigjarige leeftijd weer bij haar ouders in te trekken. Een advertentie voor een hoveniersstage in Schotland komt daarom precies op het goede moment.

Met een stevige portie optimisme in haar bagage vliegt Jo naar de Highlands. Maar in plaats van een groene idylle vindt ze er vooral zwaar werk en een heetgebakerde maar goed uitziende chef-hovenier, Duncan. Duncan denkt helaas dat Jo een volleerd hovenier is en hij drijft haar met zijn eisen tot waanzin.

Jo, die van beroep eigenlijk kok is, probeert haar tekortkomingen koste wat het kost te verbergen – wat natuurlijk eindigt in chaos. Gelukkig heeft Duncans zoontje, Nick, aanzienlijk meer begrip dan zijn vader, die zich slechts langzaam realiseert dat Jo ook in zíjn hart het een en ander overhoop heeft gehaald…

Format: print, e-book & audioboek
Verteld door: Jantine van den Bosch

ISBN: 9788727112503
eISBN: 9788728033845
aISBN: 9788728033876

Het Raadsel
Isabella Maldonado

thriller

Op haar zestiende wist FBI-agent Nina Guerrera te ontsnappen aan een seriemoordenaar. Jaren later verspreidt een video van het incident zich razendsnel op het internet.

Door het filmpje krijgt ze niet alleen talloze nieuwe bewonderaars voor haar gevechtskunsten, maar ook blijkt de man die Nina elf jaar geleden probeerde te ontvoeren haar nog nauwlettend in de gaten te houden. Vastberaden om zijn verloren prijs terug te krijgen, pleegt hij een gruwelijke moord om haar in het onderzoek te betrekken, maar zijn ziekelijke spel is nog maar net begonnen. En hij maakt gebruik van het internet om het publiek uit te nodigen om mee te spelen…

Netflix heeft de filmrechten gekocht en superster Jennifer Lopez heeft getekend voor de hoofdrol en zal ook de regie voor haar rekening nemen.

‘Het Raadsel’ is een bloedstollende achtbaanrit vol spanning en intrige. Fans van misdaadromans en thrillers, van James Patterson, Robert Dugoni en Sue Grafton, zullen meegevoerd worden door dit meesterlijke verhaal over bedrog, verraad en gerechtigheid.

Format: print, e-book & audioboek
Verteld door: Christel Schimmel

ISBN: 9788727112497
eISBN: 9788728566268
aISBN: 9788728465776

Het domino-effect
Carolina Angelis

thriller

Inlichtingenofficier Jackie Philipsson verstopt zich voor de buitenwereld in een gehuurd appartement in Visby. Haar laatste opdracht heeft diepe wonden bij haar achtergelaten die misschien nooit zullen genezen. Intussen twijfelt ze sterk of ze door haar net ontdekte familieachtergrond ooit nog weer zal kunnen terugkeren naar haar oude leven.
Wanneer haar baas en mentor Anton haar vraagt om Operatie Witte Sneeuw te leiden, heeft ze echter weinig keus. Haar kennis en deskundigheid zijn meer dan ooit nodig. Zweden heeft te maken met onverklaarbare stroomstoringen, sabotage en computerstoringen in vitale systemen. Is het echt gewoon een kwestie van toeval of zijn er ernstigere oorzaken?

Wat niemand weet, is dat de Russische inlichtingendienst bezig is met de uitvoering van een plan waarbij Gotland de dominosteen vormt in het spel om de controle over het hele Oostzeegebied. Als die dominosteen valt, zullen de anderen snel volgen. Voor Jackie en haar team wacht een bloedstollende race tegen de klok, waarin dubbele agenda’s en verraad ernstige gevolgen hebben.

‘Het domino-effect’ is geïnspireerd op waargebeurde feiten en op de ervaringen van de auteur tijdens een twintigjarige carrière bij de Zweedse inlichtingendienst.

Format: print, e-book & audioboek
Verteld door: Karin Douma

ISBN: 9788727112510
eISBN: 9788728455128
aISBN: 9788728454916


Neem voor meer informatie over deze titels of onze volledige catalogus contact op met Fenna Farenhorst via fenna.farenhorst@sagaegmont.com  


Vergelijkbare berichten