Meer dan 100 jaar teruggeven; het liefdadigheidswerk van de Egmont stichting

We zijn ontzettend trots op het werk dat we doen en hier is waarom:

  • In 2021 ging er 13 miljoen euro naar activiteiten
  • Totale waarde van donaties 450 miljoen euro
  • Een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1920

Misschien weet je dit nog niet, maar heel Egmont is een stichting. We hebben geen eigenaren en al onze winsten van al onze bedrijven worden geherinvesteerd of gedoneerd. We hebben ons altijd ingezet en zullen dat blijven doen om gemeenschappen te helpen. Daarom zijn wij het ethische alternatief.

De Egmont stichting, opgericht in 1920, vierde onlangs haar honderdste verjaardag. Onze passie voor onderwijs en een betere toekomst is al die tijd niet veranderd. In feite voelen we ons sterken dan ooit over het creëren van verandering. De belangrijkste doelstelling van de stichting is dat tegen 2030 alle jongeren de kans moeten krijgen om hoger secundair onderwijs af te ronden. We willen dit bereiken door de leerachterstand van kinderen en jongeren in Scandinavië te verminderen en het aantal voortijdige schoolverlaters terug te dringen.

Toen Egmont honderd werd, werden er twee jubilieumprijzen uitgereikt, elk bestaande uit 1 miljoen Deense kronen. De werknemersprijs van de Egmont stichting ging naar het Young Grief initiatief en de Jubilieumprijs van het Egmont stichting ging naar het Read for Life programma. In 2022 zal de Egmont stichting in Denemarken, Zweden en Noorwegen 110 miljoen Deense kronen doneren om kinderen en jongeren in gevaar te helpen, waarbij de totale donaties van de stichting tot nu toe DKK 3,3 miljard bedragen.

Wilt u meer weten over de Egmont Stichting en he twerk dat wij doen, bezoek dan – De Egmont Stichting (Engelstalig).

Vergelijkbare berichten