Saga Egmont wint audiobookuitgeverij van het jaar bij de London Book Fair International Excellence Awards

De jury prees Saga Egmont voor het “internationale bereik, plus de breedte van hun wereldwijde audio-uitgaven, en hun inzet om in meerdere talen te vertalen en nieuwe gebieden te bereiken”, en versloeg daarmee Penguin Random House en Macmillan Audio.

“Saga Egmont heeft een duidelijke missie. Wij vinden dat alle boeken voor iedereen en overal beschikbaar moeten zijn. Dit betekent dat wij ons als uitgeverij richten op meegroeien met de moderne consument en met de ontwikkelingen in de industrie om boeken voor meer mensen beschikbaar te maken en onze auteurs meer inkomsten te bezorgen. We zijn de London Book Fair dankbaar voor de erkenning van deze inspanning en focus, zegt Lasse Korsemann Horne, Publishing Director.

Hoofdredacteur van de Engelse catalogus van Saga Egmont, Nikoline Nordfred Eriksen, licht toe: “Deze prijs erkent de positie van Saga Egmont binnen de wereldwijde audioboekenwereld. We zijn niet langer “alleen” marktleider in Scandinavië, maar in heel Europa en de Spaanstalige wereld, en met nieuwe spraakmakende partnerschappen met Britse uitgevers hebben we ook onze plaats in de Engelstalige wereld opgeëist. Dat ons werk wordt erkend door de London Book Fair International Excellence Awards is gewoonweg geweldig.”

Het geschreven woord tot leven brengen via het medium audio en onze boeken wereldwijd verspreiden, zodat lezers uit de hele wereld er toegang toe hebben en ervan kunnen genieten, is een van de vele manieren waarop Saga Egmont ervoor wil zorgen dat boeken nooit uitverkocht raken.

“We hebben het geluk samen te werken met een ongelooflijk netwerk van partners, studio’s en vertellers die in ons ethos geloven en zo hard werken om ons te helpen dit te verwezenlijken. Zonder hen zouden we ons doel niet kunnen bereiken om een catalogus op te bouwen die net zo gevarieerd en divers is als onze lezers.” Nikoline Nordfred Eriksen

Vergelijkbare berichten