Uitgeverij Lindhardt og Ringhof verdubbelt omzet in zes jaar tijd

In 2023 heeft de in Kopenhagen gevestigde uitgeverij Lindhardt og Ringhof een omzet van 94 miljoen euro gegenereerd en een winst (EBIT) van 7 miljoen euro behaald. Dit was een nieuw record voor de uitgeverij. De inkomsten zijn sinds 2017 verdubbeld en alleen al in het afgelopen jaar met meer dan EUR 13 miljoen gestegen.

“Tegelijkertijd zijn we erin geslaagd om een succesvolle digitale transformatie van de hele uitgeverij te voltooien zonder de verkoop van papieren boeken te beïnvloeden. Het is ook belangrijk om op te merken dat we het aantal medewerkers in dezelfde periode hebben verdubbeld, zodat we nu meer dan 450 medewerkers hebben,” zegt CEO Lars Boesgaard.

Luisterboeken en e-books waren verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet

Van de 32 miljoen boeken die Lindhardt og Ringhof in 2023 heeft verkocht, bestond een aanzienlijk deel uit luisterboeken en e-books via de digitale uitgeverijtak Saga. Het aantal lezers is nog nooit zo groot geweest en van de 130.000 digitale publicaties van Saga zijn een aantal zeer succesvolle Deense misdaadauteurs zoals Steffen Jacobsen, Inger Gammelgaard Madsen en Michael Katz Krefeld nu beschikbaar voor lezers in een groot aantal landen.

Dit jaar onthulde de Saga, naast talloze publicaties, ook een aantal fantastische audioboeken in verschillende talen. Het Duitse publiek kon genieten van Lilly Lucas’ Liebe, Zimt und Zucker (Liefde, kaneel en suiker) en New Wishes. Daarnaast kwam Kai Bird en Martin J. Sherwins J. Robert Oppenheimer: Die Biographie uit – de roman die de inspiratie vormde voor de hitfilm Openheimer.

Zweedse luisteraars waardeerden Emma Olofssons meeslepende I döden er vi lika (In de dood zijn we gelijk), terwijl Glendy Vanderahs Amerikaanse roman Where the Forest Meets the Stars (Waar het woud de sterren raakt) een nieuwe stem vond in het Fins en Nederlands. Daarnaast ontdekten Poolse lezers de Deense thrillers Trofæ (Trofee) en Gengældelsen’(De vergelding) van Steffen Jacobsen.

Opvallende Deense uitgaven van Lindhardt og Ringhof zijn de korte roman Mente I det (Bedoelde je het) van Thomas Korsgaard, Skår (Scherven) van de Amerikaanse cultauteur Bret Easton Ellis en de roman Tillid (Vertrouwen) van Pulitzer Prize-winnaar Hernan Diaz. Verder is het hele 24-roman tellende oeuvre van internationaal fenomeen Colleen Hoover beschikbaar gemaakt in het Deens.

“We verwachten de vooruitgang in 2024 voort te zetten, omdat we sterke auteurschappen en titels in de pijplijn hebben.”

zegt Lasse Korsemann Horne, Managing Director van Saga.

In 2024 kunnen lezers nieuwe publicaties verwachten van een breed scala aan auteurs. De lijst bevat Deense publicaties van Leif Davidsen, Yuval Harari, Karl Ove Knausgård, Daniel Kehlmann en Anna Grue, maar ook opmerkelijke internationale heruitgaven van auteurs als Danielle Steel, Ken Follett, James Patterson, David Baldacci, Richard Osman, Astrid Lindgren, Petra Hammesfahr en het Disney-merk.

Over Lindhardt og Ringhof

De uitgeverij Lindhardt og Ringhof en haar digitale divisie Saga maken deel uit van Egmont, de grootste mediagroep van Denemarken en een stichting die jaarlijks 13 miljoen EUR uitdeelt aan kinderen en jongeren in nood. In totaal hebben de boekenuitgevers van Egmont (Cappelen Damm en L&R) een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 214 miljoen in Noorwegen en Denemarken.

Lasse Korsemann Horne, Managing Director van Saga

Copyright: Gesamtwerk

Vergelijkbare berichten