Nieuwe samenwerking tussen Danielle Steel en Saga Egmont

Saga Egmont wordt de Scandinavische uitgever van bestsellerauteur Danielle Steel. Naast de Deense markt, waar Saga Egmont al meerdere werken van Steel heeft uitgegeven, voegt de nieuwe samenwerking Zweedse, Finse en IJslandse titels toe aan hun succesvolle catalogus.

Dit jaar vierde Steel een miljard verkochte exemplaren, waarmee ze één van de populairste schrijvers aller tijden is geworden. Haar oeuvre omvat talloze bestsellers die bekend staan om hun aangrijpende plots en het talent om de harten van velen te raken. Lezers kijken wereldwijd uit naar Steel’s boeken en nu brengt Saga Egmont Danielle Steel terug naar Scandinavië met meer dan 80 publicaties in de komende jaren.

Met deze deal krijgen de werken van Danielle Steel een nieuw leven in Scandinavië

Deze publicaties bieden veel nieuwe Scandinavische lezers de kans om de meeslepende verhalen en werelden van Danielle Steel te ontdekken. “Het schrijverschap van Danielle Steel is oppermachtig als het gaat om ontspannend escapisme van hoge kwaliteit. Het spreekt een groot publiek aan, daarom is deze multi-market deal een natuurlijke stap om Danielle Steel in contact te brengen met nieuwe lezers in Scandinavië”, zegt Stephanie Andén, Publishing Director for Global Licensing bij Saga Egmont.

Danielle Steel zelf, beroemd om haar grote oeuvre van meeslepende boeken – vooral bekend om sterke vrouwenverhalen en familiesaga’s – is enthousiast over de uitbreiding van de samenwerking met Saga Egmont.

“Het is altijd spannend om deuren te openen en nieuwe en oude lezers te verwelkomen in de wereld van mijn boeken. Mijn boeken zijn een uitbreiding van de levens die we allemaal leiden, de uitdagingen die we tegenkomen, de mensen die belangrijk voor ons zijn en ons leven veranderen. De dingen waar we allemaal mee te maken krijgen zijn universeel en tijdloos, en ik ben Saga erg dankbaar voor het verruimen van mijn horizon, en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

auteur, Danielle Steel

Saga Egmont versterkt wereldwijde positie met Danielle Steel deal

Voor Saga Egmont is de algemene visie om het wereldwijde literaire erfgoed te omarmen en geweldige verhalen over de grenzen heen beschikbaar te maken. Ze bedienen allerlei soorten lezers, van literaire “kenners” tot de lezer die gewoon op zoek is naar comfortabel en vermakelijk leesvoer.

“Steel en Saga passen perfect bij elkaar,” zegt Rights Manager bij Saga Egmont, Adam Atos Conti en vervolgt: “Met de ervaring van het uitgeven van Steel’s geweldige werk in het Deens, gecombineerd met onze positie in Scandinavië als toonaangevende digitale uitgever, zullen we helpen de verhalen van een van de grootste auteurs van onze tijd te verspreiden onder lezers in heel Scandinavië – op wat voor platform de lezers ook de voorkeur geven. De missie van Egmont is ‘We brengen verhalen tot leven’ en ik geloof echt dat we met deze samenwerking ons doel bereiken.”

Over Danielle Steel

Danielle Steel heeft internationaal een miljard exemplaren van haar boeken verkocht en elk van haar boeken is een bestseller. Ze is gepubliceerd in 43 talen. Steel’s nieuwste roman is Second Act. Andere recente bestsellers zijn Happiness, Palazzo, The Wedding Planner, Worthy Opponents, Without a Trace, The Whittiers, The High Notes, The Challenge, Suspects en Beautiful, die allemaal naar de top van de New York Times bestsellerlijst, de Wall Street Journal-lijst en vergelijkbare bestsellerlijsten over de hele wereld zijn gesprongen. Steel heeft meer dan 210 boeken geschreven, waarvan 182 romans.

Vergelijkbare berichten